WALKenergie: fittség lépésről lépésre

WALKenergie: fittség lépésről lépésre

WALKenergie: fittség lépésről lépésre


A WALKenergie a gyaloglásra alapoz, de sokkal több annál. Hatékony zsírégető mozgásformával, remek hangulatú csoportos edzésekkel vár a Team Fitness!


El tudod képzelni, hogy lehet egy gyaloglógépen is igazán izzasztó, sőt mi több, változatos edzést végezni? Nem lepődünk meg, ha elsőre Te is úgy véled, hogy ez bizony lehetetlen, pedig a WALKenergie órákon épp erre számíthatsz. Ha az a típus vagy, aki nehezen szánja rá magát a testmozgásra, máris elfelejtheted az összes kifogást, hiszen ez az edzés tényleg bárkinek jó választás és közösségi élménynek sem utolsó.

Honnan jött és mit tud ez a mozgásforma?

Bár hasonló, gyaloglásra építő csoportos mozgásforma külföldön már ismert volt, aki a WALKenergie programját kidolgozta és ezzel hazánkban is egy csapásra népszerűvé tette a műfajt, az Szabóné Sümegi Bernadett volt. Neki köszönhetjük magát az edzésmódszert, ám Betti nem egyedül hívta életre mindezt, a 27 fokos emelkedővel ellátott gyaloglógépet párja, István álmodta meg.

Az első terem immáron 12 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, azóta pedig nincs megállás, a WALKenergie mára abszolút meghódította a fitness világát és több szakmai elismerést is magáénak tudhat. 5 évvel ezelőtt bezsebelte „Az év leginnovatívabb edzésmódszere” kitüntetést, majd nem sokkal később „Az év cardio edzésprogramja” díjat is megszerezte. Hogy mi a titka?

Az egésznek a mozgatórugója ugyan a gyaloglás, mégsem puszta erőnléti edzésről van szó, hiszen könnyen követhető lépéskombinációk színesítik meg az órákat és egy remek zenei háttér ad lendületet a mozgáshoz. A WALKenergie igénybe veszi a teljes izomzatot, vagyis remekül szálkásít és ezzel együtt természetesen extra hatékonysággal égeti a zsírt.

WalkenergieWALKenergie órák vs. hagyományos futópad

Mindezek után talán felmerülhet benned a kérdés, hogy mégis mi szükséged lenne a speciális WALKenergie gépre, ha bármelyik teremben edzhetsz egy egyszerű futópadon, amit talán már ismersz is. A két gép között azonban óriási különbség van, hiszen míg a futópad elektromosan, addig a gyaloglógép mechanikusan működik. Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Ahhoz, hogy a szalag mozgásba lendüljön, nem elég megnyomni egy gombot, hanem bizony meg kell dolgoztatni a lábakat és a farizmot is. Az ellenállás feladatonként változó lehet, ezt mindig az oktató iránymutatása szerint szükséges beállítani a gépen, így változik gyakorlatról gyakorlatra és óráról órára az edzés intenzitása.

Hogyan képes széles tömegeket megmozgatni?

A WALKenergie a legkevésbé sérülésveszélyes edzésformák egyike, és a cardio világában igazi különcnek mondhatja magát, hiszen a súlyprobléma és az inzulinrezisztencia sem ellensége. Az órákon állandó kontroll alatt van a pulzus, fokozatosan emelkedik, majd lassul, de soha nincs hirtelen terhelés. A mozgás dinamikus, ugyanakkor csupa olyan elemet tartalmaz, ami kíméli az ízületeket.

Az órákon minden résztvevő edzettségi szintjéhez mérten dolgozhat a saját ellenállásával, mégsem marad el a csoportos órákon megszokott közösségi élmény, ami lélekben is segít feltöltődni. Bár arra fel kell készülni, hogy fitness edzés lévén általában több hölgy látogatja az órákat, valójában nincs jelentősége a nemnek és természetesen a korosztálynak sem.

Így készülj életed első WALKenergie edzésére

Gyalogolni fogsz, tehát a felszerelésed legfontosabb része a lábbeli, ami ideális esetben egy kényelmes, bordázott talpú terepfutócipő. Nem akadály, ha simább talpú cipőd van, ugyanakkor jó, ha tudod, hogy a bordázott kialakítás kedvez a szalaghajtásnak és a gördülő technikának. Viselj olyan nadrágot és pólót, ami nem korlátoz a mozgásban és jól elvezeti az izzadtságot. Amire pedig még szükséged lehet, az egy törölköző és némi folyadék, lehetőleg szánsavmentes víz.

Ha mindez megvan, mindössze már csak annyi a dolgod, hogy váltasz hozzánk egy bérletet, és eljössz a soron következő WALKenergie edzésre. Persze azért nem árt, ha előtte körülnézel itt, a honlapunkon, már csak azért is, mert mindig akadnak akciós ajánlataink. Tedd meg az egészségesebb és fittebb élethez vezető első lépést egy professzionális gyaloglógépen, és legyél Te is Team Fitness tag!