Ezekre figyelj, ha a kondi edzést választod

Ezekre figyelj, ha a kondi edzést választod

Ezekre figyelj, ha a kondi edzést választod


Nálunk mindent megtalálsz, ami egy jó kondi edzéshez szükséges, de tudnod kell, mi a Te módszered, most ebben szeretnénk egy kis segítséged nyújtani!


Nálunk mindent megtalálsz, ami egy jó kondi edzéshez szükséges, de tudnod kell, mi a Te módszered, most ebben szeretnénk egy kis segítséged nyújtani!

A fitness termekkel szemben manapság alapvető elvárás, hogy minél változatosabb legyen a géppark és a hagyományos sporteszközöktől a legújabbakig minden rendelkezésre álljon. Ahány vendég, annyi féle igény merülhet fel, és ez így van jól, de mi a helyzet akkor, ha Te még nem jártál ilyen helyen, és a rengeteg lehetőség csak összezavar?

Ne aggódj, ha új vagy a kondi edzés világában, ez az összefoglaló éppen Neked szól, mutatjuk, hogyan érdemes belevágnod, hogy szépen fejlődj és jól érezd magad a bőrödben!

Kondi edzés a célodnak megfelelően

A legfontosabb, amit tudnod kell, hogy kétféle edzéstípust különböztetünk meg ezen a kategórián belül, ez a kardió, avagy aerob edzés, valamint a statikus edzés, amit hivatalosan anaerob-nak nevezünk. Ez azért olyan fontos, mert míg a kardióval elsősorban zsírt égethetsz, a statikus edzés akkor Neked való, ha izomépítésre törekszel.

Ha a zsírégetés érdekel jobban

kondiA makacs zsírpárnákkal olyan gépekkel tudod felvenni a harcot, mint a futópad, elliptikus tréner és a bicikli, de akár aerobic órákkal is kiegészítheted az edzésterved. A kardió edzés lényege a megemelkedett pulzusszámban rejlik, ami felgyorsítja az anyagcserét és beindítja a zsírégetést. Így kezdenek el leolvadni a kilók, miközben az állóképességed is jelentősen javul majd.

A kondi edzés kardiózás esetén gyors ritmusra épül, ugyanakkor kisebb súlyokkal éri el a megfelelő hatást. Hogy milyen ütemben fogysz, az viszont nem csak az edzés intenzitásától, hanem az anyagcsere működésedtől is függ, ami egyfelől adott, másfelől viszont a helyes étrend segít ráerősíteni a folyamatra.

A zsírégetéshez optimális vízháztartásra van szükség, amit az izzadáson túl vizet megkötő táplálékokkal lehet elérni, ilyen például a burgonya. A természetes vízhajtók is segítenek, a teázás nem csak a lelkedet simogatja, hanem a fogyásnak is kedvez, a táplálékkiegészítők közül pedig az L-Carnitine lesz igazán hasznos társad.

Ha az izomépítés érdekel jobban

A statikus edzés legjobb módszere, ha a lapsúlyos gépekkel dolgozol, illetve kézi- és szabadsúlyos gyakorlatokat végzel. Ez a kondi edzés az izomzat alsó, fejlődőképes rétegét veszi célba, azt terheli, miközben persze erőnövelő hatása is van, így lassan, de biztosan válnak majd egyre acélosabbá az izmaid.

Ebben az esetben kevesebb ismétlésszámmal, lassabb ritmusban zajlik az edzés, és a pihenőidők is hosszabbak. Bár itt a súlyok kerülnek középpontba, ne feledd, hogy cél ide vagy oda, első a biztonság, ezért ha úgy érzed, inkább válassz kisebb súlyt, de szabályosan végezd a gyakorlatokat, ez a testi épséged záloga.

Az edzés hatékonyságát fokozhatod a megfelelő étrenddel és okosan megválasztott táplálékkiegészítő készítményekkel. Sokféle véleményt lehet olvasni ezzel kapcsolatban és mindenkinek megvan a maga kedvenc kombinációja, de az aranyszabály az, hogy edzés előtt szénhidrátot, utána pedig fehérjét vigyél be a szervezetedbe.

Pár extra tipp a tökéletes alakért

  • A helyes táplálkozásról már esett szó, ahogyan bizonyára azzal is tisztában vagy, hogy ügyelned kell a szervezeted megfelelő vitaminháztartására.
  • Az alkoholt jobb, ha elfelejted, és a dohányzás is problémás, hiszen egészségkárosító hatása mellett a fizikális teljesítőképességedet is rontja, mivel kevesebb oxigén jut a véredbe.
  • Ne feledd, hogy az arányos test a legvonzóbb, ezért mozgasd át magad tetőtől talpig, a karcsúság mellett pedig a feszességről se feledkezz meg.

Reméljük, így már nem tűnik olyan távolinak a kondi edzés, és könnyebben vágsz majd bele az életmód váltásba. Csakis Tőled függ, mit teszel az egészségedért, ráadásul a sport az egyik legjobb önbizalomnövelő, így garantáltan nem jössz majd zavarba, amikor a lengébb, kevesebbet takaró ruhadaraboké lesz a főszerep.

Nem szeretnél tovább várni, máris belevágnál? Válts bérletet hozzánk, és fedezd fel, milyen lehetőségeket tartogat egy igazán jól felszerelt fitness terem! Ha kérdésed van, szívesen segítünk már most, és természetesen a helyszínen is bátran fordulhatsz kollégáinkhoz!