3. kerületi konditermünk Téged is támogat a személyes fejlődésben

3. kerületi konditermünk Téged is támogat a személyes fejlődésben

3. kerületi konditermünk Téged is támogat a személyes fejlődésben


Szeretnél megszabadulni néhány kilótól, de elveszettnek érzed magad a kondigépek, csoportos órák és személyi edzések Bermuda-háromszögében? Ne aggódj, ez teljesen normális, senki sem látja át az összes lehetőséget, amíg bele nem ássa magát egy kicsit a témába, hiszen ma már tényleg rengeteg alternatívából lehet válogatni!


A legnehezebb lépést már megtetted; eldöntötted, hogy rendszeresen sportolni fogsz, mi pedig pontosan ebben szeretnénk támogatni. A kezdet sosem könnyű, de hidd el, megéri belefektetni az energiát, mert olyan változáson fogsz átmenni testileg-lelkileg, amiről talán nem is álmodtál. 3. kerületi konditermünk előtted is nyitva áll, ám mielőtt belevágnál előzetes ismeretek nélkül vagy mások tapasztalatára alapozva, nézzük, hogyan érdemes elindulnod a fejlődés útján!

Irány a konditerem!

A kezdeti időszakban mindenki igazán elszántnak érzi magát, ám az igazi kihívás az, hogy ezt hosszú távon megőrizd, hiszen az eredményekhez egy nagy adag kitartásra lesz szükséged. Bárhogy is érzed magad most, szinte biztosan lesz majd olyan időszak, amikor alábbhagy a lelkesedésed, ezért az első tanácsunk az, hogy ne kísérletezz otthoni edzéstervvel, hanem bízz a közösség erejében!

Otthon sportolni kétségkívül kényelmes és olcsó megoldás, azonban megvan a maga buktatója, mégpedig az, hogy nincs kontroll alatt tartva az edzés. A magadnak tett ígéretedet könnyű megszegni, de ha egy motiváló közösségben sportolsz, ahol egymást is biztatják a résztvevők, sokkal könnyebb lesz túllendülni a hullámvölgyeken.

A zsírégetés kihívása

konditerem 3. kerületA következő feladatod az, hogy eldöntöd, melyik mozgásforma a Neked való, ebben pedig a testalkatod, a céljaid és az egyedi igényeid is fontos befolyásoló tényezők. Ha jelentősebb, 15-20 kilós túlsúllyal küzdesz, jó választás az intervallumos gyaloglás, a kerékpározás és érdemes dinamikusabb jógatípusokon gondolkodnod. Ha vékonyabb testalkatod van, mégis magas a testzsírszázalékod, akkor elsősorban a futás, az aerobic és az intervallumos edzés ajánlott Neked.

A kulcs mindkét esetben a fokozatosság, ahhoz, hogy beinduljon a fogyás, ugyanakkor se a szívedet, se az ízületeid ne terheld, a rövidebb időtartamú, de rendszeres sportoláson keresztül vezet az út. Semmiképpen sem az izomterhelés a cél, sokkal inkább a pulzusszámra kell figyelned, így fog egészséges ütemben csökkenni a testzsír.

Főszerepben az izomerősítés

Amit tudnod kell, hogy a kardió és aerob mozgás izomveszteséggel jár, ezért egy idő után valószínűleg vágyni fogsz arra, hogy tónusosabb legyél. Ezen a ponton az izomfejlesztésre fog kerülni a hangsúly, ami egészen más típusú edzést kíván, mint a zsírégetés. Az egyik legjobb választás a funkcionális edzés, ami nem csak hatékony, hanem változatos is, de a súlyzós edzésekkel is szépen lehet fejlődni. Ha merevnek érzed az izmaidat, a body art is jó döntés, hiszen abban a nyújtás is fontos szerepet kap.

A kondigépek és csoportos órák helyett itt már érdemes elgondolkodnod a személyi edzőn is. Egy jó szakember olyan gyakorlatokat tud ajánlani, amik célzottan azokat az izomcsoportokat fejlesztik, amikre Neked szükséged van és az ütemtervet is személyre szabottan állítja össze, így válik igazán eredményessé a mozgás.

Hol válts bérletet?

konditerem 3. kerületBármi legyen is a mozgásforma, amit választasz, ne felejtsd el, hogy a sport egyben egy lelki eledel is, ezért a titok, hogy élvezd, amit csinálsz. A másik, aminek nagy figyelmet kell szentelned, hogy hova jársz edzeni, a változatos mozgáslehetőség ugyanis nélkülözhetetlen, de nem minden. A konditerem kiválasztása során olyan tényezők is fontosak, mint az igényes környezet, a könnyű megközelíthetőség és az elérhető árak.

3. kerüli konditermünk ezek mindegyikében jeleskedik, ezért ha Óbudán laksz vagy a környéken dolgozol, érdemes megismerkedned szolgáltatási palettánkkal. Ha bizonytalannak érzed magad, hogy melyik a Neked való mozgásforma, nézz körül itt, a honlapunkon, ahol részletes leírások segítenek eligazodni, vagy ha szeretnéd, kérdezz szakértőinktől! Várjuk megkeresésed és sok sikert kívánunk a fejlődéshez!