Mi is az a G-Flex és miben áll a hatékonysága?

Mi is az a G-Flex és miben áll a hatékonysága?

Mi is az a G-Flex és miben áll a hatékonysága?


Ha olyan edzéstípust keresel, ami élvezetes, mégis alaposan megdolgoztat, akkor a G-Flex a Neked való. A kitartásod eredménye erő és flexibilitás lesz!


A TRX már hosszú évekkel ezelőtt betört az edzés világába, és rengeteg embert meghódított a kezdőktől a profi sportolókig, szóval minden bizonnyal hallottál róla, talán már próbáltad is. Ám ahogy az lenni szokott, akadt, aki úgy gondolta, hogy többet is ki lehetne hozni ebből, így megszületett a hagyományos felfüggesztéses edzésrendszer továbbfejlesztett változata, vagyis a G-Flex. Nézzük meg röviden, hogy mi is ez pontosan és miben más, mint az elődje!

Mindkettőnek egy karabinerrel, fogantyúval ellátott felfüggeszthető eszköz az alapja, a különbség az, hogy a G-Flex kapott egy extra csigás áttételt. Ez az, ami lehetővé teszi, teljesen szabad mozgáspályán végezd a gyakorlatokat és éppen ez a kulcs ahhoz, hogy még hatékonyabbá váljon az edzés. Az, hogy a tested kibillen a megszokott stabilitásból, nem csak újszerű élmény, hanem egyben garancia arra, hogy minden izomrostot megdolgoztatsz.

Ezekre számíthatsz, ha ezt az edzésformát választod

Egy funkcionális edzésről van szó, vagyis a saját testsúlyodat használod ahhoz, hogy átmozgasd a teljes testedet. Integrált mozgásminta szolgáltatja az alapot, ami egyszerre több fronton fejleszti a képességeidet, ide tartozik az erő, az állóképesség, a pontosság, sőt, még a flexibilitás is. Amit fontos tudnod, hogy bár valóban komplex izommunka vár, az ízületeidet kímélheted, vagyis a G-Flex olyan esetekben is jó választás, amikor más szóba sem jöhet.

Ezen felül akad néhány extra, amit ettől az edzésformától kaphatsz és elsőre talán nem is gondolnád, hogy még ezekre a területekre is hatással lehet. Ilyen például az, hogy fejlődik a testtudatod, javul a tér- és egyensúlyérzéked, ráadásul a szellemedet is frissen tartod, miközben edzed a tested. A G-Flex nem csak változatos mozgást tesz lehetővé, hanem bátran állíthatjuk, hogy kifejezetten játékos, így még egy igazán kemény edzés is szórakoztató.

De vajon honnan tudhatod, hogy Neked való?

Sokoldalúságának köszönhetően a G-Flex lényegében bárkinek remek választás, nők és férfiak, bármely korosztály képviselői szívesen ragadnak hevedert, de tény, hogy ez így talán egy kicsit általánosnak hangzik. Természetesen fontos kérdés az is, hogy pontosan mi a célod, ezért hoztunk néhány konkrét példát, ami segítségül szolgálhat, hogy el tudd dönteni, Neked való-e ez az edzésforma:

  • Ha most kezdesz mozogni: A G-Flex edzés nem ígér hatalmas izmokat, sokkal inkább szépen kidolgozott, formás testet és remek kondíciót, vagyis jó alapokat, ha nincs konkrét célod, egyszerűen csak szeretnéd jobban érezni magad a bőrödben.
  • Ha fogyni szeretnél pár kilót: Kellő intenzitással és a gyakorlatok közötti rövid pihenőkkel magas pulzustartományban lehet edzeni, ilyen módon adott a kardio jelleg és ezzel együtt a zsírvesztés is.
  • Ha kiegészítő edzésformát keresel: Egy gondosan összeállított edzéstervvel célzottan fejleszthető az inter- és intramuszkuláris koordináció és az összes olyan képesség, amivel előnyre tehetsz szert más sportágakban.
  • Ha rehabilitációra van szükséged: Mivel ez a mozgás abszolút kíméletes, ugyanakkor teljes mértékben személyre szabható, jó választás lehet, ha sérülésből épülsz fel - és persze az orvosod is jóváhagyta.

Igaz Rád a felsoroltak valamelyike? Akkor biztos lehetsz benne, hogy a G-Flex remek választás, ezért érdemes próbára tenned. Noha a komplett felszerelést megveheted, mégsem ajánljuk, hogy ezt az utat válaszd, ugyanis az otthoni edzés ritkán működik úgy, ahogy azt az emberek elképzelik. Ha valós eredményeket szeretnél látni, fontos, hogy tervezetten, egy szakember iránymutatása mellett eddz és adott legyen a motiváló környezet is, akkor a legjobb, ha egy profi edzőtermet választasz.

Könnyen lehet, hogy épp a Team Fitness a tökéletes hely Számodra, hiszen bizton állítjuk, hogy nálunk minden megvan, ami a jó edzésekhez kell. Nézz körül honlapunkon, és ha úgy érzed, ránk van szükséged, jelentkezz be egy G-Flex edzésre!