Edzőterem a 3. kerületben, de mégis melyik napszakban?

Edzőterem a 3. kerületben, de mégis melyik napszakban?

Edzőterem a 3. kerületben, de mégis melyik napszakban?


3. kerületi edzőtermünk pacsirtáknak és éjjeli baglyoknak is jó választás, Te döntesz, mikor esik igazán jól a mozgás!


Mind a reggeli, mind pedig az esti edzésnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ha tehát szeretnél tudatos döntést hozni a kérdésben, fontos az összes tényezőt mérlegelned. De melyek is ezek pontosan? Ezt fogjuk most részletesen kifejteni!

Mivel jár, ha a reggeli órákban edzel?

A reggeli edzés jó választás, ha fitt és energikus akarsz maradni a nap folyamán, hiszen ad egy nagy adag lendületet az előtted álló feladatokhoz. Fontos azonban az is, hogy miért jársz az edzőterembe, egyes tanulmányok szerint ugyanis a reggeli edzés hatékonyabb lehet a zsírégetésben, persze csak akkor, ha napközben figyelsz a helyes étkezésre.

Ha reggel edzel, az segíthet a napirend beállításában és produktívabbá teheti a napjaidat. Ha Te már elértél valamit, amikor sokan még csak a reggeli kávéjukat szürcsölgetik, az ad egyfajta önbizalmat ahhoz, hogy könnyebben küzdj meg a nap kihívásaival és más célokat is könnyebben elérj, amiket kitűzöl magadnak a munkában vagy otthon.

Van persze egy gyakorlati megközelítése is a dolognak. Reggelente általában kevesebb ember van az edzőteremben, így nyugodtabban telhet az edzésidő és szinte biztosan elkerülöd a várakozást a kedvenc gépeidre. Ha frusztrál a gondolat, hogy másokkal együtt edzel, mindenképpen neked való ez a megoldás.

Ám nem mindenkinek megy a korán kelés, ha sokáig dolgozol vagy esténként érzed elemedben magad, nem biztos, hogy mindig rá tudod szánni magad a reggeli edzésre és ha nem vagy következetes, nehezebben fogsz boldogulni hosszú távon. Ezen felül jó, ha tudod, hogy reggel a tested is egy kicsit nehezebben áll rá arra, hogy alaposan megdolgoztasd.

Tippek a sikeres reggeli edzéshez

  • Próbálj meg minden este ugyanabban az időben lefeküdni, még hétvégén is. Ez segít szabályozni a belső órádat és megkönnyíti a korai kelést.
  • Fordíts extra figyelmet a bemelegítésre, hogy garantáltan felkészülten kezdj neki a reggeli edzésnek.
  • Szokj rá arra, hogy beiktatsz egy kis korai reggelit vagy legalább iszol egy fehérjét, mielőtt belevágsz, és feltétlenül legyen nálad folyadék edzés közben is.

konditerem 3. kerület

Mivel jár, ha az esti órákban edzel?

Határozottan az esti edzés való neked, ha mindig a nap vége felé érzed magadat energikusabbnak, és el sem tudod képzelni, hogyan képesek mások mindjárt vacsora után álomra hajtani a fejüket. Ha általában zsúfolt a napirended, könnyen lehet, hogy nincs is más lehetőséged beilleszteni a napjaidba az edzést, így minden tökéletesen egybevág.

Az edzés endorfinok felszabadulását idézi elő, amelyek javítják a hangulatot és egyúttal csökkentik a stresszt. El tudsz képzelni jobb zárást egy igazán húzós munkanap után, amikor úgy érzed, mindenki azon dolgozott, hogy megnehezítse a dolgodat? Az edzőterem tökéletes hely arra, hogy levezesd a feszültséget, és csak azt vidd haza, aminek van helye otthon.

Ráadásul ha ezt az utat választod, napközben fel tudod tölteni az energiaraktáraidat, ami segíthet abban, hogy keményebben eddz és jobb eredményeket érj el. Ilyenkor általában kevesebb a sérülések kockázata, ami nem jelenti, hogy kihagyhatod a bemelegítést, de egy kicsit könnyebb lesz belerázódni a mozgásba.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az esti edzésnek is megvannak a maga hátrányai. Hiába vagy általában energikusabb, egy nehéz nap könnyed elveheti a kedvedet attól, hogy az otthonod helyett inkább az edzőterem irányába kanyarodj. Végül tegyük hozzá, hogy a népszerű időpontokban esetleg hosszabb várakozási idővel kell számolnod, ami meglehetősen bosszantó.

Tippek a sikeres esti edzéshez

  • Tervezz előre, hagyj legalább 2 órát az utolsó étkezés és az edzés között, hogy az emésztésre is legyen ideje a szervezetednek.
  • Szintén hagyj magadnak legalább 2 órát lefekvés előtt, hiszen amíg pörög az anyagcseréd, addig valószínűleg csak álmatlan forgolódás lesz alvás helyett.
  •  Figyelj a tested jelzéseire, és ha fáradtnak vagy kimerültnek érzed magad, inkább pihenj egy napot.

Végső soron minden csak tőled függ. A lényeg, hogy olyan időpontot válassz, amikor motivált vagy és amikor elegendőt tudsz szánni arra, hogy egy kicsit kikapcsolj fejben. Ha bizonytalan vagy, hogy mi való neked, próbáld ki mindkét lehetőséget és nézd meg, melyik tetszik jobban.

Edzőtermünk a 3. kerületben a reggeli és esti órákban, a teljes nyitvatartási idő alatt ugyanazzal a lendülettel vár. Döntöttél? Akkor ne várj semmire, gyere!