Csoportos edzés: együtt minden jobb!

Csoportos edzés: együtt minden jobb!

Csoportos edzés: együtt minden jobb!


Szeretnél egy kis extra motivációt és közösségi élményt a rendszeres testmozgás mellé? Akkor a csoportos edzések tökéletesek lehetnek számodra!


Sokan szeretnek egyedül edzeni, a saját tempójukban és céljaiknak megfelelően. Ám ha Te a home office magányában dolgozol vagy egyszerűen csak szeretsz társaságban lenni és új embereket megismerni, nem kell beérned ezzel. Nézzük, mit nyersz, ha a csoportos edzések közül választasz magadnak és mit érdemes tudnod, mielőtt belevágsz!

A csoportos edzés 3 legnagyobb előnye

  1. Motiváció: Az edzés résztvevői egymást inspirálják és támogatják, így könnyebb kitartani és elérni a kitűzött célokat. A jó közösség segít, hogy akkor se add fel, ha nehézségekbe ütközöl, hisz mindig akad valaki, aki felvidít, bátorít, és belefér egy kis egészséges versengés is.
  2. Szórakozás: A csoportos edzéseken szinte mindig jó hangulat uralkodik és olykor van helye a humornak is, ami segít abban, hogy a sokadik ismétlést se érezd egysíkúnak. Hasonló érdeklődésű emberekkel ismerkedhetsz meg, és új barátokra találhatsz.
  3. Hatékonyság: A jó hangulat nem jelenti azt, hogy nem haladsz a céljaid felé, hisz az edző mindenre figyel, és korrigál vagy tanácsot ad, ha kell. A szakember által összeállított edzésterv biztosítja, hogy az edzés változatos, kiegyensúlyozott legyen és mindig tartogasson kihívást.

Ha szeretnél formába lendülni, egészségesebben élni vagy egyszerűen csak jól érezni magadat, a csoportos edzések neked valók. Itt a lényeg a közösség, melynek mindenki egyformán értékes tagja, hidd el, nem számít, hogy nézel ki vagy milyen szinten állsz. Az viszont fontos kérdés, hogy milyen típusú edzést választasz magadnak.

Válassz olyan edzést, amit szeretsz

A csoportos órák változatosak, akár szeretnél megszabadulni néhány kilótól, akár definiáltabb izomzatra vágysz vagy az a célod, hogy javítsd az állóképességed, meg fogod találni a neked valót. A teljesség igénye nélkül a kínálatot színesíti a WALKenergie, a funkcionális köredzés, a FitFight, az alakformáló edzés és a BodyArt.

erősítés

Válassz olyat, amiben örömödet leled és ami egyben fejleszt is, ha ez megvan, nem tudsz mellélőni. Ha nem tudod, melyik edzés lenne a legjobb számodra, próbálj ki többet, és dönts a tapasztalataid alapján, a lényeg, hogy ne erőltess semmit, mert ha mindig ott motoszkál valami, ami nem tetszik, nem fogsz kitartani. A legfontosabb, hogy érezd jól magad az edzésen!

A csoportos edzések etikettje

Ha egyedül edzel, épp elég, ha megadod a kellő tiszteletet edzőtársaidnak, azonban a csoportos órákon fontos, hogy betarts néhány alapszabályt, amelyek segítenek abban, hogy az edzés mindenkinek örömteli legyen. Íme néhány ilyen szabály, amiket neked is illik betartani, ha többedmagaddal edzel:

  • Mindig időben érkezz, hogy ne zavard meg a többieket, ha mégis késel, lépj be csendben, és foglalj helyet a hátsó sorban. A legjobb, ha 10-15 perccel korábban érkezel, így fel tudsz készülni lélekben és még egy kis beszélgetésre is van idő.
  • Ha valamilyen eszközzel dolgozol, például súlyzóval vagy labdával, használat után tedd vissza a helyére, és tisztítsd meg, ha szükséges. Figyelj arra is, hogy ha nagyon izzadsz, használj törölközőt, és ne hagyj magad után nyomokat.
  • Ne beszélj túl hangosan és lehetőség szerint más zajokkal se zavard a csoport többi tagját. Ha van valamilyen kérdésed vagy problémád, természetesen jelezd az edzőnek, de sose vitatkozz vele és ne kritizáld a csoport előtt.
  • Tiszteld a társaidat, és ne ítélkezz felettük. Ne hasonlítsd össze magad másokkal, viszont segítsd és bátorítsd őket, ha erre van szükség. Légy nyitott és barátságos, ha pedig van valaki, akivel nem jössz ki, egyszerűen kerüld el, itt nincs helye ellenségeskedésnek.

Csatlakozz hozzánk!

Ha úgy érzed, a csoportos edzés neked való, nálunk jó helyen jársz, hiszen rengeteg különféle edzéstípussal várunk. A legfrissebb órarendet és a programok leírását megtalálod a honlapunkon, nézz körül és válogass kedvedre! Már tudod, melyik lesz az első, amit kipróbálsz? Akkor ne habozz, gyere és fedezd fel a csoportos edzések élményét velünk!