Aerobic a 3. kerületben, ha eredményes és örömteli edzésekre vágysz

Aerobic a 3. kerületben

Aerobic a 3. kerületben, ha eredményes és örömteli edzésekre vágysz


Az az idei célkitűzésed, hogy megtalálod a Számodra megfelelő mozgásformát, amit hosszú távon szívesen csinálsz majd? Nem indítják be a fantáziádat a legújabb edzéstípusok, inkább a jól bevált, klasszikus sportágak egyike lenne igazán Neked való? Ha a fejlődés és a jó hangulat is prioritást élvez Nálad, könnyen lehet, hogy az aerobic lesz az igazi, máris mutatjuk, miért gondoljuk így!


Az aerobic 3. kerületi edzőtermünk egyik legnépszerűbb csoportos órája, azt azonban bizton állíthatjuk, hogy nem egy hazai trendről van szó. A mozgásforma évtizedek óta igazi favoritnak számít, méghozzá szerte a világban. Milliók választották már maguknak ezt a sportágat, hogy fittebbek legyenek és formásabb idomokra tegyenek szert, ennyi ember pedig nem tévedhet, ugye?

Mielőtt kifejtenénk, milyen előnyöket tartogat az aerobic, utazzunk vissza egy kicsit az időben, és nézzük, hogyan kelt életre mindez!

A kezdetek, avagy az aerobic születése

Bár elsőre talán Neked is a ’70-es évek Amerikája ugrik be és Jane Fonda egyik videókazettáját látod a lelki szemeid előtt az aerobic szó hallatán, ennél egy picit korábbra kell visszatekintenünk. A mozgásforma az 1960-as évek elején indult útjára, ekkoriban történt, hogy a hadsereg és a haditengerészet orvosát, dr. Kenneth Coopert felkérték, hogy legyen részese az űrhajósok fizikai felkészítésének.

A kérdés az volt, hogyan lehetne hatékonyan fejleszteni az állóképességet, melyre válaszként Cooper kidolgozta saját módszerét. Egyszerű gimnasztikai gyakorlatokkal dolgozott, a titok a magas ismétlésszám és a pihenő nélküli, folyamatos testmozgás volt. Mindez olyan eredményesnek bizonyult, hogy hamar túlnőtt a célján, berobbant a köztudatba, idővel pedig egész iparág épült köré.

A biológiai háttér dióhéjban

Az aerobic kívülről nézve egy edző által irányított, csoportos testmozgás, amit rendszerint pörgős zene kísér, ám a lényeg természetesen az, hogy mi zajlik mindeközben a szervezetben. Ha le akarjuk egyszerűsíteni, a mozgásforma alapja az, hogy a szervezet aerob terhelést kap, energiát a szénhidrátok és zsírok oxigén jelenlétében történő lebomlásából nyer.

Összességében a sportág aerob mozgásrendszerre épít, ezt teszik teljessé az edzők különféle erősítő és nyújtó gyakorlatsorozatokkal. Az aerobic egy rendkívül dinamikus mozgásforma, ami az összes nagyobb izomcsoportot átmozgatja, így tud eredményes lenni bármilyen életkor, fizikai kondíció és állóképesség esetén. És hogyan profitálhatsz mindezekből?

aerobic 3. kerület

Az aerobic népszerűségének titka

Az aerobic egy remek sportág, ha a cél az általános erőnlét növelése, a mozgáskoordináció fejlesztése és az optimális testösszetétel elérése. Ha ezt az edzésformát választod, mindenképpen erősödni fog az izomzatod, de ne számíts igazán látványos izomnövekedésre, mert arra nem alkalmas. Akkor lesz ez a Te sportágad, ha fittebb szeretnél lenni, karcsúbb és sportosabb alakra vágysz.

Az aerobic 3. kerületi edzőtermünkben nem a kemény és megerőltető edzésekről szól, hiszen a cél valami egészen más. Nem akarjuk elvenni a kedvedet a mozgástól, éppen ellenkezőleg, azt szeretnénk elérni, hogy minden alkalommal elégedetten, jó közérzettel zárd az órákat és feltöltődve folytasd a napodat. Bár biztos lehetsz benne, hogy alaposan megizzasztunk, ezeken az edzéseken a mozgás öröme a legfontosabb.

Miért válaszd éppen a mi edzőtermünket?

Új vendégeinknek extra kedvezményt biztosítunk, így akkor sem fogod fölösleges pénzkidobásnak érezni az edzést, ha esetleg nem tetszik, de biztosak vagyunk benne, hogy meg fogod találni nálunk a helyed. A lényeg nyilván Számodra is az edzés, ám ha nálunk váltasz bérletet, egy kicsit többre számíthatsz, hiszen szauna és szolárium is helyet kapott edzőtermünkben, amiket szintén használhatsz.

Nem jelenthet akadályt, hogy nem tudod kire bízni a gyerkőcöt, hiszen itt a játszóház, de még a parkolás miatt sem kell aggódnod, az ugyanis ingyenes. Profi oktatók, korszerű eszközpark és remek hangulat fogad majd minden alkalommal, mert szerintünk ezek a jó edzőterem ismérvei. Tapasztald meg, hogy miért is olyan népszerű az aerobic, a 3. kerületben várunk!